Корисні поради батькам майбутніх першокласників з підготовки до школи

Підготовку до вступу в 1 клас потрібно починати заздалегідь. Прийшовши в школу, малюк повинен володіти базовими навичками, щоб не відчувати стрес від кардинальних змін, що торкнулися його життя.

Адаптація до школи включає прищеплення навичок самообслуговування:

  • дитина повинна вміти самостійно одягатися, взуватися, застібати гудзики і блискавки;
  • вміти користуватися столовими приборами;
  • мати чистий і акуратний зовнішній вигляд протягом навчального дня;
  • збирати зошити і підручники в портфель і піклуватися про чистоту свого навчального місця.

Слід пам’ятати, що повноцінний розвиток першокласника, безпосередньо, залежить від батьків. У процесі підготовки до школи вони повинні приділити увагу не тільки вмінню піклуватися про себе, а й формувати увагу, що малюкові стане в нагоді в процесі навчання.

Важливе значення має розвиток пам’яті. Цим потрібно займатися з раннього віку: вчити невеликі чотиривірші, скоромовки, прислів’я, відгадувати загадки. Ця практика робить позитивний вплив на розвиток мови.

При виникненні непередбачених ситуацій, дитина повинна чітко назвати: домашню адресу, телефон (при наявності), прізвище, ім’я, по батькові батьків, їх місце роботи, мобільні телефони.

Корисні поради батькам майбутніх першокласників з підготовки до школи

Якщо прочитати подробиці на blog.comfy.ua, можна дізнатися, що досвідчені психологи радять батькам регулярно проводити бесіди про відносини з дорослими сторонніми людьми. Вони можуть нести небезпеку для дитини. Малюк повинен знати, що не варто погоджуватися на пропозиції:

  • піти подивитися мультики у чужої людини;
  • відправитися на пошуки цуценя або кошеня;
  • покататися на машині і т. д.

На всі прохання потрібно відповідати ввічливим і твердим відмовою.

Розвиток першокласника включає позитивний настрій на навчання. Поясніть, що вчителі будуть вчити і допомагати освоювати отримані знання. Вчителю можна задати питання, якщо матеріал незрозумілий. При виникненні скрутної ситуації, можна звернутися до вчителя з проханням про допомогу. Це допоможе знизити рівень стресу і тривожності перед походом в школу.

Якщо по дорозі в школу необхідно переходити дорогу, вивчіть з дитиною сигнали світлофора. Він повинен знати, на яке світло переходять дорогу. Поясніть важливість пішохідного переходу. Розробіть з дитиною маршрут від будинку до школи і пройдіть його кілька разів з метою тренування.